OmaPKS:n logo

Tiedotteet

Sähkön hinta laski ensi talveksi normaalitasolleen

07.12.2016

Pohjoismaiden vesivarastojen heikon tilanteen ja Keski-Euroopan poikkeuksellisen kalliin tukkusähkön hinnan takia olivat sähkön hintanoteeraukset marraskuussa sähköpörssissä jonkin verran normaalia korkeammalla tasolla. Nopeasti parantuneen markkinatilanteen myötä ensi talven sähkön hinta on kuitenkin tullut yhtä nopeasti takaksin alas. PKS Oiva -sopimusten sähkön hinta jouduttiin aikataulusyistä laskemaan korkeiden pörssihintanoteerausten aikaan, joten tämän johdosta tarkistamme nyt myös ilmoittamaamme PKS Oiva -sopimusten tammi-maaliskuun hintaa vastaavasti alaspäin. PKS Oiva -sopimusten ensimmäisen vuosineljänneksen sähkön hinta on nyt tarkistuksen jälkeen normaalilla, noin 9 % meneillään olevaa vuosineljännestä korkeammalla tasolla.

PKS Oiva-sopimuksissa sähkön hintaa pidetään jatkuvasti ajan tasalla päivittämällä sitä neljännesvuosittain tukkuhintojen kehittymisen mukaan. Sähkön hinta on tyypillisesti korkeimmillaan talvisaikaan, jolloin kysyntäkin korkeimmillaan. Halvimmillaan sähkön on keväisin ja kesäisin, jolloin sähköä on tarjolla enemmän.

Lue myös ajankohtainen Heikki Rantamäen blogikirjoitus sähkömarkkinoista ja sähkön hinnan muodostumisesta Priiman sivuilta.